ویژگی مهندس اجرائی حرفه ای
آگاهی از ویژگی های یک مهندس اجرایی حرفه ای به شما کمک میکنه تا یک ارزیابی کامل از ویژگیهای خودت داشته باشی . انطباق ویژگی های غریضی و اکتسابی خودت با مواردی که در این مقاله باهاش آشنا میشی ، بهت کمک میکنه تا بدونی آیا با توجه به علاقه ای به محیط کارگاه و عملیات اجرایی داری ، در چه سطحی از توان علمی ، فنی ، اجرایی و حتی فیزیکی هستی.پس با من همراه باش تا از همین ابتدا بتونی ارزیابی دقیقتری از خودت داشته باشی.
ویژگی های یک مهندس اجرایی حرفه ای :
1). یک مهندس اجرایی حرفه ای باید قبل از تسلط به امور اجرایی ، بر امور فنی تسلط کامل داشته باشد .در غیر اینصورت شما یک مهندس اجرایی نیستید و در خوش بینانه ترین حالت یک نسخه هایکپی از تکنسینهای اجرایی هستید.بنابر این به عنوان یک مهندس باید به تمام زوایای تخصصی شغل خود آگاهی و تسلط نسبی داشته باشید.
2). یک مهندس اجرایی حرفه ای باید به نقشه خوانی ، کشف و رصد ابهامات و نواقص فنی و اجرایی نقشه ها ، تهیه و کنترل صورت وضعیتها ، تهیه شاپ و شاپ خوانی ، تهیه لیستوفر و لیستوفر خوانی ، تهیه ازبیلتها (نقشه های چون ساخت) و بطور کلی در تمام امور فنی و اجرایی تسلط کامل داشته باشد.در ادامه در مورد چگونگی تهیه ازبیلتها و ماهیت آنها صحبت خواهیم کرد.
3).یک مهندس اجرایی حرفه ای باید به آداب و مراودات کارگاهی در سطح کلان مسلط باشد تا بتواند روابط دیپلماتیک و شایسته ای با عوامل کارفرما ، پیمانکاران ، پرسنل و کارگران برقرار نماید.شما به عنوان یک مهندس اجرایی حرفه ای باید قادر باشید تا در یک جلسه کارگاهی که حاضرین آن ترکیبی از مهندسین جوان و پیشکسوتها در حوزه های فنی ، اجرایی ، طراحی و نظارت هستند حضور به عمل آورید و بطور دیپلماتیک بدانید که با سکوت ویا اضهار نظر بموقع چطور باید مدیریت جلسه را بدست بگیرید و یا با روند جلسه همراه باشید تا نتایج مثبتی را برای مجموعه خود رقم بزنید .
4). یک مهندس اجرایی حرفه ای باید در کنار تخصص اجرایی خود و تسلط بر امور فنی ، یک شنونده و گوینده حرفه ای و منطقی باشد .
5). یک مهندس اجرای حرفه ای باید انقدر نسبت به امور فنی و اجرایی آگاه و مسلط باشد که بتواند یک برنامه زمانبندی عملی و اجرایی را در یک بازه زمانی مشخص ارائه و آن را اجرا نماید.این موضوع ازجمله نقاط ضعف مهندسین اجرایی در کشور ما محسوب میشود که باعث شده تا پروژه های کشور تحت برنامه زمانبندی مشخصی پیش نروند و اغلب پروژه ها با بداهه کاری شروع و با بداهه کاری پایان میابند.
6) . در کشور ما اینطوری باب شده که مهندسی که رنگ پوستش زیر آفتاب به شدت تیره شده و چهره اش سوخته ، یا شب بتن ریزی از سرتاپا بتنی شده و کفش ایمنیش در بتن کاملا غرق شده ، یا بلده که با تراکتور ، لودر ، بیل مکانیکی ، تاورکرین و بابکت رانندگی کنه ، یعنی در اجرا خیلی کارکرده و بقول خودمون کارگاهیه .با خودشم که حرف میزنیم میگه دیگه انقدر ما تو این کارگاهها بودیم که رنگ پوستمون عوض شده .(این یعنی من خیلی کارگاه دیده و با تجربه ام).
در حالیکه نه دوست من ، این تصور از صفر تا صدش اشتباهه.چرا؟
خوبه که آدم از حرفه دیگران هم تجربیاتی کسب کنه ، ولی مهارت یک مهندس اجرایی و حرفه ای با معیارهای دیگه ای سنجیده میشه که فراتر از این حرفاست نه با کفش غرق شده در بتن یا 12 ساعت بتن ریزی و شب زنده داری و ….
7).یک مهندس اجرایی حرفه ای باید به یک کلاه سفید بسیار شکیل و زیبا ، کفش ایمنی کاملا تمیز و واکس زده ، لباس کاملا مرتب منظم، یک عینک ایمنی بیرنگ و شفاف و با کیفیت و یک جفت دستکش تمیز ، یک متر 7.50 متری ، دفترچه یادداشت و یک خودکار یا روان نویس با رنگ منحصر بفرد مجهز باشد.
8). یک مهندس اجرایی حرفه ای باید تاریخ وقوع تمام وقایع و شروع و پایان عملیات اجرایی کارگاه خود را یادداشت و نسبت به آنها آگاهی کامل داشته باشد.این مهندس مجرب باید ناطق جزء جزء نقشه های سازه ، معماری ، مکانیکال و الکتریکال باشد و بتواند با انطباق این 4 حوزه بریکدیگر به تناقضها و ایرادات فنی پی ببرد تا در اسرع وقت نسب به مرتفع کردن آنها اقدام نماید.
9).یک مهندس اجرایی حرفه ای باید به نامه نگاری و ادبیات مکاتبه تسلط کامل داشته باشد .
10).یک مهندس اجرایی حرفه ای باید حداقل به نرم افزار اتوکد ، و افیس تسلط کامل داشته باشد تا جهت مطالعه نقشه ها ، رصد ابهامات و تناقضهای موجود در نقشه ، انطباق نقشه های سازه ، معماری ، مکانیکال و الکتریکال ، کنترل شاپ و لیستوفر تهیه شده از دفتر فنی ، مکاتبات و نامه نگاری ، تهیه یا کنترل صورت وضعیتها ، گزارشات روزانه ، هفتگی و ماهانه و غیره بتنواند از این ابزار به خوبی استفاده نماید.
11). در حوزه تاسیسات مکانیکی والکتریکی هر گونه تغییری که در نقشه ها یا در جانمایی ها و احجام و مقادیر توسط دستگاه نظارت یا دفتر فنی شرکت صورت میگیرد باید بصورت مکتوب به سمع و نظر تیم اجرایی و مهندسین تاسیسات مکانیکی و الکتریکی نیز برسد. همچنین قبل از نهایی کردن تصمیمها باید طی جلسه ای با حضور مهندسین هردو حوزه نظرات و پیشنهادهای آنهارانیز لحاظ کرد تا درنهایت به یک عملکرد فنی و اجرایی دست پیدا کنیم.
12). یک مهندس اجرایی حرفه ای قبل از هر چیز باید نقشه ها را بطور کامل و جزء به جزء مطالعه کند و نواقص ، تضادها و کسورات احتمالی را در قالب یک نامه جمع آوری و به دستگاه نظارت یا مشاور ارسال نماید.درادامه خواهیم گفت که اینکار چه عواقب مثبت و حائز اهمیتی را بدنبال دارد.
13) . یک مهندس اجرایی حرفه ای باید بسیار منظم ، وقت شناس ، مقتدر و با اراده باشد.فراموش نشه که مقتدر بودن هیچ ربطی به بداخلاق بودن نداره و اتفاقا برعکس. یک مهندس کاریزماتیک در حین عملکرد مقتدارنه بسیار خوش اخلاق است.
14 ). یک مهندس اجرایی حرفه ای همانند یک فرمانده ارتش باید برای هر روز خود استراتژی مناسب و قابل قبول داشته باشد تا بتواند شرایط اجرایی را بر برنامه زمانبندی منطبق نماید.
در این جلسه بصورت تیتروار شمارا با ویژگی های یک مهندس اجرایی حرفه ای آشنا کردیم. در جلسات آینده وارد مباحث بسیار جذاب تر خواهیم شد.
…………………………………………
مهندس اگه می خوای ظرف مدت 90 روز از یک کارآموز به یک مهندس اجرایی متخصص تبدیل بشی ، همین الان فرم عضویت و شرکت در دوره تخصص 90 روزه پارسیرازان و تکمیل و ارسال کن تا از همین الان با هم شروع کنیم.
درباره مدیریت
لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ، و با استفاده از طراحان گرافیک است، چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است.
نوشته های بیشتر از مدیریت